fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

BILO JE PRETNJI I ZASTRAŠIVANJA? Ispituju se VEZE sa Belivukom i Zvicerom - NOVA SAZNANJA u istrazi protiv Darka Eleza!

Foto: SD/ilustracija
Najnovija saznanja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Bosne i Hercegovine uputilo je nadležnom sudu predlog da se Darku Elezu (41) produži pritvor za još dva meseca, a kao jedan od razloga navodi se nastavak regionalne istrage vezane sa kriminalnu grupu Veljka Belivuka i "kavačkog klana".
Kao drugi razlog navode se "saznanja o pretnjama i zastrašivanju svedoka u predmetu"!

"ČUĆU SE I SA ZORANOM, VOLELA BIH DA SAZNAM..." Oglasila se tetka pokojne pevačice Jelene Marjanović

"ČUĆU SE I SA ZORANOM, VOLELA BIH DA SAZNAM..." Oglasila se tetka pokojne pevačice Jelene Marjanović

DAN KAD JE NOVI SAD OSTAO ZAVIJEN U CRNO: Požar u diskoteci odneo šest mladih života, umrli zagrljeni (FOTO/VIDEO)

DAN KAD JE NOVI SAD OSTAO ZAVIJEN U CRNO: Požar u diskoteci odneo šest mladih života, umrli zagrljeni (FOTO/VIDEO)

EKIPA MUTNIJA OD DUNAVA - ELEZ, VELJA I "KAVČANI": Zvanično potvrđena veza između opasnih BALKANSKIH KRIMINALACA

EKIPA MUTNIJA OD DUNAVA - ELEZ, VELJA I "KAVČANI": Zvanično potvrđena veza između opasnih BALKANSKIH KRIMINALACA

Elezu je, inače, pritvor određen 5. marta, "zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i činiti uticaj na svedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da počini novo krivično delo ili završi započeto". Pritvor mu je određen posle izručenja iz Srbije.

- Produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužilaštvo BiH vodi zajedno sa MUP RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i veštačenja, kao i drugim policijskim i bezbednosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta "Belivuk" i "kavački klan" - kažu u Tužilaštvu BiH, ne navodeći preciznije o čemu je reč.

Velja Nevolja
Foto: Profimedia

Policije regiona i bezbednosne agencije, nakon izručenja Eleza Bosni i Hercegovini, preduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na njega i veći broj sa njim povezanih osoba. Uz predlog za pritvor dostavljena je i dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svedoka.

U Srbiji je protiv Eleza pokrenuta predistraga o njegovim vezama sa grupom Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i "kavačkim klanom". Prema tvrdnjama zvaničnika, Elezova i Belivukova kriminalna ekipa je trebalo da se spoje, a naloge su primali navodno od Radoja Zvicera, jednog od vođa "kavčana".

- Ispituje se i povezanost Eleza i Belivuka sa nekoliko likvidacija u Beogradu, ali i šire - navodi se

- Gotovo svakodnevno se razmenjuju informacije sa partnerskim službama u BiH i regionu. U fokusu je brutalno ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Postoje operativna saznanja da su u zločinu učestvovale Elezova i Belivukova kriminalna ekipa. Sumnja se da je Ognjanović, inače pravni zastupnik porodice Bojović, usmrćen u ratu, koji se vodi između glave ove porodice Luke Bojovića i navodnog vođe "kavčana" Zvicera.

SUMNJE

Pred nadležnim istražnim organima Bosne i Hercegovine protiv Eleza i drugih osoba vodi se istraga zbog sumnje da su počinili krivična dela vezana za organizovani kriminal. Tačnije da su u vezi sa teškim ubistvom, udruživanjem za činjenje krivičnih dela, kao i iznude i ugrožavanja bezbednosti.

BONUS GALERIJA:

Hapšenje kriminalne grupe

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd