fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

ODBIJEN ZAHTEV MIKINOG ADVOKATA: Završeno saslušanje treće devojke koja je optužila Aleksića za silovanje

Foto: Printscreen/RTS
Viši tužilac odbio je zahtev branioca Miroslava Aleksića za izuzeće zamenika tužioca koji postupa u istrazi zbog kako je naveo pristrasnosti.

Ocenjeno je da je zahtev neosnovan i saslušanje je nastavljeno nakon sat vremena, a u međuvremenu završeno.

Miroslav Aleksić smatra da je Tužilaštvo pristrasno u odnosu na odbranu, jer u sva tri dana saslušanja onemogućava oštećenima da odgovaraju na sva pitanja branioca osumnjičenog Aleksića. Neka od pitanja koje je tužilaštvo odbilo braniocu su "zašto su posle zlostavljanja nastavile da idu u školu glume kod Aleksića" i "da li su prilikom samog čina zlostavljanja mogle da napuste prostoriju u kojoj se to dešavalo".

- Neprihvatljivo je da se dokazi prvo iznose u medijima i interpretiraju kako kome odgovara, a onda u tužilaštvu i sudu.

Devojka (21) koja nije želela da se njen identitet otkrije prijavila je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Prethodna dva dana saslušane su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Milena Radulović pored Mike Aleksića: Isplivala fotografija iz 2013. godine (FOTO)

Milena Radulović pored Mike Aleksića: Isplivala fotografija iz 2013. godine (FOTO)

MIKA ALEKSIĆ SNIMAO SILOVANJA: Ubeđivao je žrtve da tako "vežbaju" erotske scene!

MIKA ALEKSIĆ SNIMAO SILOVANJA: Ubeđivao je žrtve da tako "vežbaju" erotske scene!

Učitelj glume Mika Aleksić osumnjičen je da je godinama zlostavljao svoje učenice. Trenutno se nalazi u pritvoru, koji mu je određen nakon što je glumica Milena Radulović javno iznela detalje torture koju je doživela na njegovim časovima.

Glumica Milena Radulović koja je smogla snage da progovori posle skoro deceniju nakon što je prvi put vršeno nasilje nad njom, te da "naplati" svaku suzu, tugu i očaj koji joj je zadao njen učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, saslušavana je punih pet sati u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu pre neki dan.  Ona je veoma teško podnela pitanja tužioca koja su zadirala u najdublju intimu što se i podrazumevalo imajući u vidu njene optužbe koje je osim nje još pet devojaka iznelo u policiji, a kažu da je dvadesetak polaznica pomenute škole glume spremno da presavije tabak i osveti se Aleksiću za psihičku i fizičku torturu.

Nakon njenog saslušavanja, izjavu je dala i glumica Iva Ilinčić i ono je trajalo puna četiri sata. 

Nakon saslušanja Iva nije davala izjave, ali su njeni advokati rekli da je glumica do detalja opisala sve što je preživela zbog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kog je optužila za seksualno zlostavljanje.

- Iva je do detalja opisala sve, bilo joj je teško da se priseća. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja - rekao je advokat i dodao da je Srđan Ilinčić, Ivin otac "sve to prepustio njima".

Iva je ispričala da je prvi put seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: "Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata". Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - ispričala je Iva.

 

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd