Skip to main content
Ekshumacija Đorđa Božovića Giške

Sahranili su ga u Beogradu da bi mu majka posećivala grob: Danas su ekshumirani GIŠKINI posmrtni ostaci, evo i zašto

Foto: e-stock/Miloš Rafailović
Danas na Centralnom groblju u Beogradu

Na Centralnom groblju u Beogradu završena je ekshumacija tela Đorđa Božovića Giške, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, i njegovih roditelja.

ISPOVEST Giškine sestre: Bio je lep ko princ, mirisao je na ruzmarin dok je sve vreme krv išla iz njega (FOTO/VIDEO)

SEĆANJE IZ 1990. GODINE - Knele i Giška na sahrani druga održali govor: Evo kako su ZAKLELI srpske naraštaje!

Ekshumaciji su prisustvovali njegova sestra Slavica i više pripadnika garde koji su se oprostili od njega.

Posmrtni ostaci biće prevezeni u Crnu Goru, gde će u subotu, po Giškinoj želji, biti sahranjeni na groblju u selu Kuči, u porodičnoj grobnici. Postojeći spomenik na Centralnom groblju u Beogradu ostaće gde jeste, za uspomenu.

Ekshumacija Đorđa Božovića Giške
Ekshumacija Đorđa Božovića Giške
Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Želja pokojnog Giške bila je bude sahranjen u Beogradu, blizu svog pokojnog druga Belog i da bi mu majka obilazila grob, a kasnije je bio plan da počiva pored svojih predaka. Giška je napravio zajedničku grobnicu i sve svoje pretke tamo preneo i želeo je da jednog dana počivaju svi zajedno.

Ovo su MAJKE SRPSKIH MAFIJAŠA: Sve njih povezuje JEDNA stvar!

Giška je rođen 15. septembra 1955. u Peći. Živeo je do 1964. u Čortanovcima, a potom se njegova porodica seli u Beograd. Ubrzo po dolasku na Voždovac upoznaje se sa Branislavom Matićem Belim sa kojim postaje nerazdvojan prijatelj. Postaje član bokserskog kluba Radnički, gde ga je u borbama mogao pobediti samo Žorž Stanković. Kao jako mlad dolazi u sukob sa zakonom kada je u jednoj uličnoj tuči izboden nožem.

Ekshumacija Đorđa Božovića Giške
Ekshumacija Đorđa Božovića Giške
Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Ranjavanje je preživeo zahvaljujući snažnoj konstituciji zbog čega je i dobio nadimak Giška. Sa trinaest godina je ilegalno otišao u Italiju. Po povratku u Jugoslaviju počinje da se intenzivno druži sa Borisom Petkovim i Rankom Rubežićem.

BIO JE NAJMLAĐI HEROJ MAFIJE: Ko je "BROJ 1", ime koje je KRVLJU napisano pored mrtvog Kneleta? (FOTO)

Kako su prijatelji govorili, bio je gospodin čovek sa manirima, obišao je svet, govorio nekoliko jezika. Cela njegova soba bila je u knjigama, od poda do plafona, na svim jezicima koje je govorio. Naučio ih je putujući i boraveći u zatvorima. Pričalo se i da je držao predavanja zatvorenicima, učio ih jezicima.

Giška je nekoliko puta bio teško ranjavan i iza sebe imao 11 godina robije, ali je pre rata svojim savetima pokušavao da smiri uzavrele strasti među mladim kriminalcima. 15. septembra 1991. godine poginuo je na ratištu u Gospiću. Govorio je devet jezika i završio je tri fakulteta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd