fbpx
Skip to main content
incident

REČI MEDICINSKE SESTRE IZ ZVEČANSKE ODZVANJAJU SRBIJOM: Progovorila i dala SRAMNO OPRAVDANJE!

Foto: Instagram/Printscreen/pokretlevijata
Slučaj o kome se priča

Medicinska sestra Đ. A. (23) sa snimka nastalog u Zvečanskoj, na kome se vidi da neadekvatno postupa sa detetom u ovoj ustanovi bila je na praksi, a inače je apsolvent Više medicinske škole.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj i objasnio na koji načn je medicinska sestra, inače apsolvent Više medicinske škole u Zemunu, zaposlena.

- Medicinska sestra je bila na praksi. Ona je trenutno apsolvent na Višoj medicinskoj školi u Zemunu, a kada smo objavili konkurs, nakon što se pojavila potreba za angažovanjem novih radnika, ona je želela ovaj posao, pored mnogih koje posao nisu prihvatile - rekao je Milačić. 

LUKSUZ U GRČKOJ PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

LUKSUZ U GRČKOJ PO NAJPOVOLJNIJIM CENAMA!

SASLUŠANA BAHATA MEDICINSKA SESTRA (23) IZ ZVEČANSKE: Evo kako se BRANILA (VIDEO)

SASLUŠANA BAHATA MEDICINSKA SESTRA (23) IZ ZVEČANSKE: Evo kako se BRANILA (VIDEO)

UŽAS U KOVILJSKOJ ŠUMI: Palo drvo na mladića (18), zadobio teške povrede!

UŽAS U KOVILJSKOJ ŠUMI: Palo drvo na mladića (18), zadobio teške povrede!

Svoj radni osnos Đ.A. zasnovala je u aprilu, nakon odrađenog probnog rada u Zvečanskoj i dobila ugovor na tri meseca. Kada je on istekao, dobila je drugi, ali u međuvremenu se saznalo za ovaj incident.

Direktor objašnjava da je protokol za zapošljavanje u ovoj ustanovi ustaljen, i da podrazumeva da ljudi prođu pripravnički staž u Zvečanskoj ili praksu, kako bi se najbolje procenilo da li se uklapaju u ovakav sistem rada.

- Nakon što je završila praksu u Zvečanskoj, konsultovali smo njene profesore koji su joj dali preporuku za rad. Prema izveštaju glavne odeljenske sestre, do sada nije bilo primedbi. Ona se trenutno nalazi na suspenziji koja po zakonu može trajati do 90 dana, a nakon toga mora biti odlučeno da li će radnik dobiti otkaz ili će nastaviti radni odnos - rekao je on.

Fotografisala dete da bi "pokazala koleginici"

- Kada sam joj uručio rešenje o suspendovanju predočio sam joj razloge. Ona slučaj nije komentarisala, kao ni moj stav da je na neadekvatan način komunicirala sa detetom i isto tako ga spuštala u krevetac. Nakon što je upoznata sa činjenicom da je povredila prava deteta koja se odnose na privatnost, koristeći telefon, u svoju odbranu je navela kako je fotografisala mališana kako bi poslala koleginici koja je za dete bila veoma vezana. Mi ne znamo šta je istina ali u svakom slučaju fotografisanje nije dozvoljeno - dodao je direktor Milačić i istakao da je od starta je u proces uključeno i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, kao i ministar Đorđević.

- Ovo je za nas vrlo težak trenutak, jer je ovim događajem bačena senka na sve naše zaposlene koji nemaju veze sa ovim događajem - dodaje Milačić.

Krivična prijava protiv zaposlene

On je ispričao da će podneti krivičnu prijavu protiv Đ.A., dok će tužilaštvo kasnije videti da li ima osnov za takvu vrstu prijave i da ona po tom osnovu bude procesuirana.

Vožač GSP u stanju šoka, pružena mu pomoć: Evo šta se dešavalo nakon nesreće na Novom Beogradu

Vožač GSP u stanju šoka, pružena mu pomoć: Evo šta se dešavalo nakon nesreće na Novom Beogradu

Policajci uhapšeni zbog pomaganja u POKUŠAJU UBISTVA ispred splava u Beogradu

Policajci uhapšeni zbog pomaganja u POKUŠAJU UBISTVA ispred splava u Beogradu

Uhapšen vozač (21) koji je izazvao nezapamćeni KARAMBOL u Zrenjaninu (VIDEO)

Uhapšen vozač (21) koji je izazvao nezapamćeni KARAMBOL u Zrenjaninu (VIDEO)

Takođe pored ove prijave, biće podneta i krivična za N.N. lice koje je sve to snimilo i tako ugrozilo dečiji identitet koji se strogo štiti u ovoj ustanovi.

- Ne znamo da li je kamera postavljena i kada, ili je to neko snimao, i takođe ne znamo zbog čega bi to mogao da uradi. Ko god da je znao za ovakvo ponašanje trebalo je da prijavi odmah, bez ugrožavanja prava dece koja borave u toj sobi, jer svako snimanje je nedozvoljeno u tim prostorijama. Mi smo transparentna ustanova, slučaj po anonimnoj prijavi smo odmah prijavili i pokrenuli sve mehanizme koji su u našoj moći i svi koji su prekršili zakon i pravila biće kažnjeni. Nadamo se da ćemo što pre saznati - dodao je za kraj Zoran Milačić.

Da li će Ramuš Haradinaj biti osuđen za zločine nad Srbima?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd