fbpx
Skip to main content
Sava Janjić

EVO S KIM SAVA JANJIĆ "ČUVA" DEČANE! U zagrljaju sa portparolkom OVK Vljorom Čitaku! (FOTO)

Foto: Pink.rs/printscreen Twitter
Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić koji je danas najvatreniji protivnik razgraničenja za Albancima na KiM, još pre pet godina se dokazao kao simpatizer albanskih zvaničnika i njihovih patriota

Ništa tu ne bi bilo čudno, jer kroz istoriju srpski narod se suočavao sa brojnim izdajnicima, ali ne i da ponizi svakog građanina Srbije, a najviše hrabre ljude koji su tokom rata 1999. u odbrani Srbije položili svoje živote.

Iguman Sava Janjić, otišao je korak dalje u ponižavanju svih Srba slikajući se ispred srpske svetinje u Dečanima sa Vljorom Čitaku, portparolkom OVK, a danas ambasadorkom samozvane republike Kosovo u Vašingtonu. 

Vljora Čitaku je bivša portparolka OVK, bivši poslanik u kosovskom parlamentu i bivša ministarka za evropske integracije samozvane republike Kosovo, a danas je ambasadorka Kosova u Vašingtonu. Politika Čitaku je i danas direktno usmerena protiv Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića, što se može videti iz brojnih izjava koje daje po svetu.

Sava Janjić
Sava Janjić
Foto: Pink.rs/printscreen Twitter

Da podsetimo da je Čitaku, pre nekoliko godina, pred Vidovdan govorila o "srpskim zločinima", predstavljajući Srbe kao monstrume, dok nijednom rečju nije pomenula etničke "oščišćene“ gradove na Kosovu iz kojih su proterani svi Srbi, upravo aktivnošću terorista njene OVK.

Kosovska "ambasadorka" u Vašingtonu Vljora Čitaku izjavila je ranije da ako Srbija želi da dođe do pomirenja sa Kosovom, onda mora da prihvati Kosovo kao nekog ravnopravnog i kao nezavisnu državu.

Ali sve to nije sprečilo oca Savu Janjića da pre nekoliko godina u manastiru Dečani primi Vljoru i da na svom tviter profilu napiše: „Dobar susret sa Vljorom Čitaku u manastiru Dečani. Mi oboje gledamo u bolju budućnost za sve na Kosovu.“

A odgovor na lepo druženje sa Janjićem Čitaku je, sa svoje strane, zajedničku fotografiju prokomentarisala: "Velika poseta u manastiru Dečani. Naša kulturna baština mora da se ceni i čuva."

Sava Janjić
Sava Janjić
Foto: Pink.rs/printscreen Twitter

Vljora Čitaku i otac Sava Janjić slave i čuvaju "njihovu" kulturnu baštinu. Ipak, šteta je što je ta baština oduzeta od onih kojima zaista pripada, tj. od srpskog naroda.

Neka ti Bog oprosti, oče Savo!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd