Skip to main content
Zvezdan Jovanović

ŠOKANTNA ISPOVEST SUPRUGE OSUĐENOG ZA UBISTVO ĐINĐIĆA: Zvezdan je bio sa mnom u vreme atentata!

Foto: Profimedia
"Pucao je 12. marta koliko i ja", tvrdnja je supruge Zvezdana Jovanovića.

Zvezdan Jovanović Zveki (55), osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), bio je u vreme atentata 12. marta 2003. sa svojom suprugom i decom! Ovo ekskluzivno tvrdi njegova supruga Olivera Jovanović (53), koja se posle 18 godina ćutanja oglasila o "suđenju veka".

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA NATO AGRESIJE: Slobin plan za BOMBARDOVANJE Zagreba i Budimpešte!

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA NATO AGRESIJE: Slobin plan za BOMBARDOVANJE Zagreba i Budimpešte!

LEKARI DONELI ODLUKU KAKO DA MU POMOGNU: Čeda Jovanović bije životnu bitku!

LEKARI DONELI ODLUKU KAKO DA MU POMOGNU: Čeda Jovanović bije životnu bitku!

- Pucao je 12. marta koliko i ja! Te sporne dane, koji se navode u optužnici, Zvezdan je proveo sa svojom porodicom. Hajde žena manje-više, ali deca su bila s njim 24 sata. Nije se šunjao i čekao Zorana Đinđića, već je uživao s nama. Možda bi mi neko od onih što su pisali optužnicu objasnio s kim sam ja spavala ako ne sa svojim suprugom? Oni kažu da je danima i noćima pratio i merkao, spremajući se za atentat. Ima puno toga lažiranog, ma kompletna optužnica je jedna bruka! - kaže Olivera Jovanović.

U sve je umešana politika

Zvezdanova supruga navodi da je on uhapšen i osuđen za vreme vladavine demokrata.

- Demokrate su tada bile na vlasti. Oni su bili na izricanju presude s tadašnjim predsednikom države. Ne mogu imenovati nikog, ne znam, ali državni organi bi najozbiljnije trebalo da se pozabave ovom pričom. Ostaće bruka za istoriju, za buduće generacije mladih pravnika... Njima ništa neće biti jasno. Ja sam u čudu posmatrala i slušala glavni pretres, redovno. Gledala advokatske gromade, pre svega razgovarala s najvećim od njih, a to je bio Veljko Guberina... I verujte, mislila sam da su poludeli, da su glupi, da nisu dorasli pozivu... Sudija ih je ućutkivao, kritikovao, šikanirao... Advokatima nije pružena šansa, baš kao ni optuženima. Ljudi znaju odlično svoj posao, ali im je uskraćeno da budu ravnopravni učesnici u postupku. Politika je u svemu sigurno imala veliku ulogu. Samo jaka i stabilna država može da se nosi s ovim, i, uostalom, svim ozbiljnim slučajevima i problemima - navodi Zvezdanova supruga.

Policija i tužilaštvo su pali na ispitu

Ona ističe da ne može da govori o političarima iz tog vremena. 

- Ne bavim se politikom ni sad, a nisam ni tad. Moraćete to da pitate nekog merodavnijeg, ili nekog čije mišljenje i reč imaju snagu. Svi su se ogrešili, policija, tužilaštvo, sudstvo. Pali su na veoma ozbiljnom zadatku. Prst na čelo, gospodo!!! - poručuje supruga osuđenog za ubistvo Đinđića.

- Deca su bila mala kad im je otac otrgnut. Onda su došli kod mene kući heroji "Sablje", oni koji su obezbedili svedoke saradnike, s pričom da je Zvezdan "luda glava koji voli Srbiju više nego sopstvenu decu". E, nesrećna zemljo i unesrećeni ljudi. Užasno mi je žao, krivo, tužna sam, što se baš u mojoj zemlji desilo ubistvo jednog premijera. Ali Zvezdan Jovanović nije pucao u premijera niti u Srbiju - dodaje ona.

Zoran Đinđić
Foto: Profimedia

U knjizi otkriva spregu političara i kriminalaca

Zvezdan Jovanović piše knjigu, u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke. U knjizi "Vučje staze", koja uskoro treba da ugleda svetlost dana, Jovanović će obelodaniti imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

- Moj suprug piše o svemu onome što je dosad bilo skriveno od javnosti. Piše o "demokratski" odabranim svedocima lažovima, kriminalcima i njihovom kontaktu s ljudima iz vlasti i policije. U knjizi će napisati ono što je bilo zabranjeno, šta se dešavalo u sudu, koji su sve važni dokazi odbijeni, o onome što se zaista dešavalo... - kaže Zvezdanova supruga.

Da je mogao da se napije kao čovek

Zvezdanova supruga otkriva kako njen suprug provodi dane i kako je ovu Novu godinu dočekao u zatvoru.

- On je u poslednjem odeljenju, u kom važe posebna pravila. Sam, sam i opet sam! Dakle, poseban tretman. Pošaljem mu redovan paket, s posebnom sadržinom. Dakle, sve vakuumirano, originalno pakovanje. Uz to pošaljemo neki dinar da kupi sebi neke sitnice. Redovno se čujemo, dobro je. Kako je dočekao Novu godinu? Da je mogao da kupi rakiju pa da se napije kao čovek, ali tamo nema alkohola! Može samo koka-kola. Šta da vam kažem? Ovo je neverovatna zemlja. Kažnjen, a nije kriv. Junak, vojnik, čovek koji je branio narod. Ljudina, a ne izmišljeni lik nekog američkog smeća. Da, mi imamo stvarne mučenike, a ne nekog Terminatora, Ramba i još puno izmišljenih likova... Ma, kada su praznici, još sam tužnija, boli sva ova nepravda. Nisam bila spremna, a nisam ni sad da ostarim sama. Hoću da mi vrate čoveka, mir i moj život. I nikad neću odustati od borbe za istinu!!! - kaže Olivera Jovanović.

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd