Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić na mitingu u Lučanima: Važno je da vi, obični ljudi, osetite brigu države (VIDEO)

Tanjug/​Dimitrije Goll
Predsednik SNS Aleksandar Vučić stigao je u Lučane, gde će pred redovne lokalne izbore u toj opštini održati miting

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u mestu Kotraža u opštini Lučani, gde se u nedelju održavaju izbori, da ga veoma brine situacija na KIM i sve "što nam spremaju", ali da Srbija mora da radi na očuvanju mira, zbog svoje dece i njihove budućnosti.

- Vidim problem u tome što nam Albanci i deo međunarodne zajednice nameću na Kosovu i Metohiji, sa tim ležem, sa tim se budim...Znam koliko smo se borili za mir i stabilnost - rekao je on.

Marković: Uprava Grada Šapca gurnula je JKP Stari grad u podstanare jer im privatni interes bio ispred interesa građana

Kako je primetio, neko je počeo da se ponaša iracionalno baš onda kada su stvari krenule na bolje, kada smo počeli da dovodimo, na primer, nemačke kompanije u kojima će sada raditi 60.000 građana.

Dodao je da ne može da razume kako neko u međuanrodnoj zjednici može da podržava formiranje vojske.

- Nisu nam potrebni ratni bubnjevi, ali nikome nećemo dati da ponižava srpski narod, niti da ga ugrožava i to im govorim uoči tog njihovog formiranja vojske. Sve želimo na miran način da rešimo, dosta su Srbi ratovali. Hoću da vidim više dece, više onih koji žele ovde da se vrate - poručio je Vučić.

Mnogo je, kako kaže, zabrinut zbog KiM i "svega što nam spremaju".

- Ali, nemojte da zbog toga mislite da sam slab ili da smo slabi, samo ne volim da izgovaram teške reči, kao što to rade drugi, pa onda pobegnu i sklone svoju decu u Londonu...Moja deca su ovde i ja planiram, i nadam se da i oni tako planiraju, da ostanu ovde. Naše je da čuvamo mir zbog naše dece i naše budćnosti - rekao je on.

Podsetio je da njegovi prethodnici nijednu fabriku nisu tu doveli.

Đorđević: Nastavićemo da gradimo modernu, bogatu i jaku Srbiju

Kako kaže, novac koji država daje za otvaranje neke fabrike, mora biti zarađen, a ne da se štampa.

To je ono po čemu se razlikuju od prethodnika:

- Mi otvaramo fabrike i zapošljavamo sve više ljudi. I imam odgovornost prema vama, jer to što ću da kažem nešto ružno o onima pre - vama ni u džep, ni iz džepa, vi očekujete da neko naporno radi za vas, da se bori za vas - kaže Vučić.

Za bolje puteve, kako dodaje, je potreban novac, da država bude još jača, potrebni su investirori.

Podsetio je i da je u Lučanima kao premijer i kao predsednik bio četiri puta, kao niko pre njega, i to dolazio je, ističe, u vreme velikih nedaća, kao što su poplave.

- Puno smo uložili da Bjelica ne načini opet neko zlo, da je stavimo pod kontrolu, nisu nam verovali da ćemo to da rešimo, a uložili smo u to 3,5 miliona evra, našli taj novac, a država je i dalje u plusu, a to nije malo ni za jednu državu - kaže Vučić.

On primećuje da se svuda u svetu održavaju nekakvi proesti.

- I svi popuštaju, hvale se kako su nešto učinili, a pitaću vas za godinu dve koliki će biti javni dug u toj nekoj zemlji - rekao je on, podsetivši da je u Srbiji kada je postao premijer javni dug iznosio 79 odsto BDP, a za mesec dana će biti 49 odsto, odnosno da je skoro pa prepolovljen.

- Nezaposlenost je pala sa 25, 9 odsto na 11, 3 odsto, voleo to neko da čuje neko ili ne. To su zvanični podaci. Borimo se i dajemo sve od sebe i radim svakog dana da bih se izborio da nešto osetite i da možete da živite bolje, da možete da računate na podršku države - zaključio je on.

Najavio je da će sada u centru pažnje biti oživljavanje sela, da će država sada imati više novca za to, a Vladu Srbije je zamolio a povećanje plata vaspitačicama ne bude sedam, već devet odsto.

Kako kaže, biće i plate još veće, ali je važno da one budu na sigurnim nogama, dobrom temelju.

Kako je rekao, mnogo je urađeno, ali ima još posla i dodao da nije zadovoljan, jer mnogi pošteni domaćini i dalje teško žive.

- Znam da su kod vas mnogi dolazili da vam kažu - glasajte za nas kako bismo srušili ove sa vlasti. Ali, nisu vam rekli da će išta uraditi, jer ništa nisu uradili ni dok su bili na vlasti - rekao je on.

Vučić je građane zamolio da izađu u nedelju i glasaju po svojoj savesti, racionalno i odgovorno, da razmisljaju o budućnosti i o delima, a ne velikim recima.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Kako je rekao, treba da vide ko je šta ispunio i ko će da se bori za njih u budućnosti.

- Kakvu god odluku da donesete mi ćemo da poštujemo volju na izborima - poručio je Vučih i dodao da nije došao da podilazi građanima, ali je srećan sto ih vidi u ovom broju.

- Biće još problema ali radićemo i svojim radom zemlju ćemo da izvucemo - poručio je Vučić.

On je rekao da je nedavno bio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je to pre 30 godina bila pustinja, dok je Libija bila najbogatija arapska zemlja.

- Pogledajte danas gde su UAE, a gde Libija - rekao je Vučić i dodao da sve zavisi od rukovodstva i naroda i poručio građanima da zato biraju budućnost.

On je dodao i da treba poslušati glas žena, jer su žene ozbiljnije od muškaraca i bolje razumeju stvari i da im je zahvalan što su imale poverenje u teške reforme.

Vučić je istakao da zene nikada ne glasaju za nekoga zato što je lep, već za stabilnost, odgovornost, budućnost.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Tako glasaju, kako je rekao, i odgovorni domaćini, tako biraju svoju budućnost i ne povode se za teškim recima.

Vučić je naveo i da njegova najšira porodica nije ni za dinar uvećala svoju imovinu od kada je postao potrpedsednik vlade, i ukazao: "Nije moj posao da ja budem bogatiji, vec da vi imate budućnost za decu".

On je ponovio i da neće prihvatiti nikakve pretnje sa ulice, navodeći da je donosio najteže moguće odluke u interesu Srbije.

- Nije bilo lako doneti odluke o zakonu o radu, fiskalnoj konsolidaciji..., ali znao sam da to donosi Srbiji bolje - naveo je on i dodao da su i građani osećali da je bio u pravu i shvatili da su teske reforme imale smisla.

On je naveo i da Srbija više tako teskih stvari neće imati, sem kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

Najavio je da će se Moravički okrug dalje razvijati, da će Čacak i Ivanjicva širiti proizvodne kapacitete i biće novih fabrika.

Naveo je da će u Čačak doći italijanska fabrika, Guča će dobiti jos jednog investitora, a da još u ovom okrugu u Gornjem Milanovcu, pored Metalca, nedostaje jos jedna strana investicija.

Dodao je i da će izgradnja moravskog koridora doprineti da budu bolje povezni sa svim delovima Srbije sto je najvažnije zbog turizma i dolaska investitora.

Srpski general izgubio poslednju bitku: Hag odneo još jedan život!

Nakon razgovora sa građanima, Vučić će se uputiti u Guču, gde će govoriti na mitingu SNS.

Redovni lokalni izbori u opštini Lucani održaće se u nedelju, a na njima građani će moći da glasaju za osam izbornih lista.

Prva na glasačlom listicću je lista Aleksandar Vučić - zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Sbije (POKS).

Četvrta na listi je koalicija okupljana u Savezu za Srbiju, peti Vojislav Šešelj SRS, šesti Ivica Dačić - SPS, sedmo mesto GG "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jeidnstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Pravo glasa na izborima u Lučanima ima 16.483 upisana birača, koji će svoje pravo glasa moći da ostvare na 43 biračka mesta, jedno mesto više nego 2014. godine.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za deset manje nego što je do sada bio slučaju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd