fbpx
Skip to main content
Crna Gora

DEMOKRATSKI FRONT OTKRIO JOŠ JEDNU MILOVU PODVALU: Šta se krije iza "borbe za profesionalizaciju" u Crnoj Gori

Foto: Profimedia
Pod parolom borbe za profesionalizaciju krije se namera da se zaštite svačiji interesi osim prava i interesa naroda koji je doneo slobodu i pobedu na izborima 30.avgusta.

Oni koji prolivaju krokodilske suze za "stručnjacima" iz proizvodnje diktatorske režima DPS-a, zapravo nastoje da se zadrži status kvo i nastavi politika koja je poražena na izborima. Glasno se unapred zagovara da na nekim zamišljenim budućim rukovodnim mestima treba upravo da budu ljudi koji već uveliko rade u sistemu, što će reći oni koje je "teren" davno prepoznao, jer drugačije niko nije ni mogao da dobije ulaznicu u neki državni organ, preduzeće ili drugu instituciju.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

MILO PRIHVATIO POZIV KRIVOKAPIĆA! Na sastanku će biti još dve važne "figure"

MILO PRIHVATIO POZIV KRIVOKAPIĆA! Na sastanku će biti još dve važne "figure"

ĐUKANOVIĆA OD SMRTI DELILE SEKUNDE! Kako je Milo jedva "pretekao" - da nije bilo njih...

ĐUKANOVIĆA OD SMRTI DELILE SEKUNDE! Kako je Milo jedva "pretekao" - da nije bilo njih...

Unapred se, izgleda, zna da ako u bilo kom delu državne vlasti, na bilo kom konkursu, pomole nos politički predstavnici većine građana ili bilo ko od samih tih građana, uprkos fakultetskim diplomama, magistarskim i doktorskim zvanjima, godinama profesionalnog angažmana, oni će sigurno biti manje "stručni" od svakog DPS-ovog zaposlenika, saopštila je Simonida Kordić, poslanica Demokratskog fronta, dodajući da prilikom formiranja Vlade nije uopšte zagovarano poštovanje Ustava i zaštita demokratije i izborne volje građana.

- I tada je profesionalizacija bila izgovor da se iz Vlade izguraju predstavnici većine građana, ali pri tom nisu postavljana suvišna  pitanja o stručnosti kandidata koji nemaju ni dan političkog iskustva, ni minimum političkog znanja za obavljanje, po Ustavu i zakonima, isključivo političkih poslova. S druge strane, nisu zakukali ni zato što, avaj, jedan od retkih članova Vlade sa političkim stažom nema ni dan iskustva u poslovima bezbednosti kojima upravlja.

- Očito je da je ova orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje kadrova DPS-a na rukovodećim mestima po bilo koju cenu i sa kriterijumima koji se, po dobrom starom običaju bivšeg režima, menjaju po potrebi, tako da opravdaju svakog ko je podoban, a da eliminišu svakoga ko nije, a to su, gle čuda, baš uvek predstavnici narodne većine. Ako je suditi po podignutoj halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mesta ni "po dubini ni po visini" - zaključuje Simonida Kordić.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd