Utorak 19. mar 2024.
Miloš Vučević i Zoran Đorđević

Fondacija "Privrednik" obeležila 120. rođendan: Tim povodom održan dobrotvorni koncert (FOTO)

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap
Primljeni su i novi stipendisti fondacije

Humanitarni koncert pitomaca i štićenika Fondacije ''Privrednik'', povodom 120 godina od osnivanja "Privrednika" i prijema nove, 24. generacije stipendista, održan je u holu zgrade Pokrajinske vlade.

Miloš Vučević posetio Beč: Austrija je jedan od najbitinijih partnera Srbiji u evrointegracijama

Vučić u Novom Sadu: Položen kamen temeljac nove zgrade RTV

Tom događaju, između ostalih, prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Đorđević i predsednik Upravnog odbora Fondacije ''Privrednik'', Njegovo Visoko Preosveštenstvo, Mitorpolit zagrebački i ljubljanski Gospodin dr Porfirije.

Kako se moglo čuti od upravitelja Fondacije prof. dr Jove Radića, ''Privrednik'' čiji rad pomažu donatori i dobrotvori, a iza čije ideje stoji preko 2000 mladih ljudi, uspešnih na profesionalnom putu, najrazličitijih obrazovnih profila, u ovoj godini obeležava i 24 godine rada u Novom Sadu.

Predsednik Vučić uputio čestitke rukovodstvu "Simensa" povodom preuzimanja fabrike "Milanović Inženjering"

Uručene pristupnice novim stipendistima

U okviru svečanosti, čija je specijalna gošća bila glumica Tatjana Bošković, uručene su pristupnice novoprimljenim stipendistima, a njih 43 potvrdilo je svoj status ostvarenim uspehom na konkursu Fondacije ''Privrednik'' 2017. 

 - Ima li šta vrednije, kvalitetnije, značajnije od pomoći mladim ljudima koji su željni znanja, koji su spremni da uče, i da napreduju, a nemaju dovoljno mogućnosti za to. Naša obaveza, i odgovornost je da im pomognemo da ih imaju. To je najmanje što možemo da uradimo za budućnost Srbije, koju će oni graditi. Od njih zavisi da li ćemo biti društvo u kojem se cene rad, štednja, čestitost i skromnost, društvo u kojem se merimo po tome kakvi smo, a ne ko smo. Želim da svojim primerom pomognu svojim vršnjacima da shvate da postoje vrednosti značajnije od materijalnih, da je ulaganje u znanje jedino pravo ulaganje u budućnost i da se trud i pošten rad uvek isplate – naglasio je Miloš Vučević.

Miloš Vučević na obilasku radova u Sremskoj Kamenici: U održavanje puteva uložili smo veliki novac

Tokom svečanosti istaknuto je da su među donatorima i dobrotvorima Fondacije oduvek bile znamenite ličnosti, od idejnog tvorca Vladimira Matijevića, Mihajla Pupina, Nikole Tesle, kralja Aleksandra Karađorđevića, Jovana Cvijića, pa do Vladike Save Šumadijskog, akademika Berislava Berića, Dejana Medakovića, Miroslava Radovanovića, Boška Petrovića, Dušana Kanazira i drugih. Među najvećim današnjim donatorima su porodica Sanje i Nebojše Petrić, Grad Novi Sad, Vlada Vojvodine, Srpska banka, Udruženje osiguravača Srbije i drugi ugledni privrednici koji svesrdno pomažu njihov rad.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd