fbpx
Skip to main content
Novi Sad

USVOJEN PREDLOG BUDŽETA ZA SLEDEĆU GODINU: Šta su prioriteti Pokrajinske vlade?

Foto: Profimedia/ilustracija
Prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu su: ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Vojvođanska vlada je na današnjoj sednici usvojila Predlog pokrajinske skupštine o budžetu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog budžeta utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara.

Prelazak na online trgovinu – jedina nada za vašu firmu?

Prelazak na online trgovinu – jedina nada za vašu firmu?

PROJEKTI NA SVETSKOM NIVOU NASTALI U SRCU NOVOG SADA: Šta je Centar za digitalni dizajn i kako pomaže studentima?

PROJEKTI NA SVETSKOM NIVOU NASTALI U SRCU NOVOG SADA: Šta je Centar za digitalni dizajn i kako pomaže studentima?

VUČEVIĆ: Za vikend je bilo posla za komunalnu inspekciju, bilo je primera da se sedi u zaključanim objektima

VUČEVIĆ: Za vikend je bilo posla za komunalnu inspekciju, bilo je primera da se sedi u zaključanim objektima

- Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda - saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Projektovani budžet za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo.

Budžetom za narednu godinu za kapitalna ulaganja predviđa se 15,1 milijarda dinara.

Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini jesu obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sistema odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Bajša i Samoš.

Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.

U novoj budžetskoj godini predviđena su izdvajanja za započete važne projekte kao što su Kamenica 3 sa PET centrom, automatski sistem odbrane od grada na teritoriji Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca "Hertelendi".

Biće nastavljena ulaganja u jačanje infrastrukture zdravstva, nabavka sanitetskih, dijaliznih i ostalih vozila za potrebe zdravstvenog sistema, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, ulaganje u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasleđa Sremskih Karlovaca.

Sredstva su obezbeđena i za nastavak mera demografske i socijalne politike, agrarni i ruralni razvoj, razvoj turističkog potencijala i za podsticaje razvoja preduzetništva.

U novom budžetu planirana su i sredstva za širi delokrug rada Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju u regionu.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd