fbpx
Skip to main content
Pas

AUU, ZAR TOLIKO PUTA? Naučinici IZRAČUNALI koliko često IZGOVARAMO ime psa, i još mnogo toga...

Foto: Profimedia
Sigurno ste se nekad pitali

Vlasnici pasa u proseku godišnje sa svojim ljubimcima u šetnji pređu 1.600 kilometara, a igru donošenja predmeta koje vlasnik baci ponove oko 2.080 puta tokom godine. Studije pokazuju i to da u toku šetnje, godišnje vlasnik pozove svog psa po imenu 3.120 puta.

U ISTOM STE KREVETU SA VAŠIM LJUBIMCEM? Evo ZAŠTO je opasno da PAS bude tokom spavanja pored vas!

pas
pas
Foto: Profimedia

MALI MRGUD ĆE VAM UKRASTI OSMEH! Ovaj PAS voli ljude, ali SAMO izdaleka! (VIDEO)

Šetanje, ali i druželjubivost psa utiče na to da vlasnici vode godišnje 1.040 razgovora sa drugim ljubiteljima kućnih ljubimaca i prosečno vreme trajanja ovih razgovora je 17 minuta, rezultati su nove studije. 

Istraživanje pokazuje da više od 1.000 puta godišnje vlasnik pusti svog psa da slobodno šeta bez povoca, a oko 1.040 puta se raspravljaju sa članovima porodice oko toga ko će voditi psa u šetnju. 

Anketiranjem ljudi utvrđeno je da 24 odsto vlasnika pasa šetnju sa psom koriste da bi razgovarali sa svojom decom, opušteno i izvan doma, a 64 odsto njih je reklo da im šetnja sa psom godi, jer mogu da se bliže povežu sa svojim psom. 

Psima NE TREBA DOZVOLITI da izbacuju glavu kroz prozor tokom vožnje!

pas
pas
Foto: Profimedia

ONI SPAVAJU KAO BEBE! Da li ste znali KOLIKO je SNA potrebno vašem PSU?

Studija je obuhvatila 2.000 vlasnika pasa i otkrila da vlasnici šetaju svoje pse u proseku 10 puta nedeljno u trajanju od 34 minuta. Desetina ispitanika je priznala da se uvek šetaju istom rutom, a jedan u dvadeset ispitanih kaže da jednom godišnje promene rutu svog šetanja. 

Pas od prosečnih 34 minuta šetnje pola vremena provede bez povoca, ali četvrtina ispitanih je rekla da skoro nikada ne puštaju svog psa sa povoca. Četiri od 10 vlasnika je reklo da ih zaustavljaju drugi vlasnici pasa kako bi im se psi zajedno igrali, a 31 odsto je naglasio da se plaši da pusti svog psa sa povoca. 

Međutim, studija je dokazala da 89 odsto vlasnika uživa u šetnji sa svojim psom, dok 31 procenat kaže da nema dovoljno vremena za šetnju. 

Uglavnom su izgovori za retko šetanje sa kućnim ljubimcima, nedostatak vremena ili umor nakon radnog dana, zbog toga u proseku svaki peti vlasnik potroši godišnje 25.66 funti plaćajući nekog drugog da mu šeta ljubimca. 

GLAVNI FRAJER NA PLAŽI NASMEJAO INTERNET! Nabildovani MORŽ radi TRBUŠNJAKE! (VIDEO)

pas
pas
Foto: Profimedia

DA LI VAŠ PAS UNOSI DOVOLJNO TEČNOSTI? Evo kako NEDOSTATAK vode UTIČE na zdravlje vašeg ljubimca!

Svaka šetnja će dobro doći vašem psu, kažu studije. Ako već imate psa, prošetajte ga i dopustite da i on uživa u svežini i lepoti dana.

 

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Slaba kiša
11 Beograd