fbpx
Skip to main content
Labrador sa porodicom

NIJE SAMO KUĆNI LJUBIMAC! Pas, nestvarno biće koje OBAVLJA mnoge zadatke: Iznenadićete se kad PROČITATE!

Foto: Profimedia
Da li ste znali?

Svi znamo da psi imaju izvrsno čulo mirisa. Svakodnevno ih gledamo kako to čulo koriste bilo dok šetaju ili njuškaju drugog psa koga su tek upoznali.

Korgi Korgičanstveni! Kraljevski pas sve popularniji i u SRBIJI

pas
pas
Foto: Profimedia

MAZIĆU TE - PAZIĆU TE I ZVAĆU TE PETUNIJA! Dirljiva priča o SPAŠENOJ bebi VEVERICI! (VIDEO)

Zato je i smisleno da ih koristimo za toliko mnogo neverovatnih stvari, kao što je pronalaženje droge ili oružja, ili u potragama za nestalim ljudima. 

Naravno, postoje i druge stvari koje vaš pas može da uradi koristeći svoj savršen nos – zapravo, ne postoje granice do kojih njihov super njuh može da dobaci, piše Pet Magazine. 

Evo nekih neverovatnih stvari koje pas može da nanjuši, a za koje možda niste znali. 

Lovci na grozomorne insekte 

Da li ste nekad videli bubašvabe ili neke druge još odvratnije insekte kako vam vršljaju po kući? Ta zaista grozomorna stvorenja? Ako imate problema s ovim insektima, slobodno možete u pomoć pozvati psa. Kompanije koje se bave uništavanjem ovih buba počele su da obučavaju pse da pronalaze ove parazite i uklanjaju ih iz vašeg doma zauvek. 

U potrazi za leševima 

Prošetala zajedno sa manekenkama! Nepozvana maca upala na reviju i ukrala šou! (VIDEO)

pas
Pas
Foto: Profimedia

Sve neverovatne stvari koje psi mogu da nanjuše!

Podvodni ostaci – da, to zapravo znači „ljudski ostaci”. Većina nas je svesna da su neki psi trenirani i za pronalaženje ljudi, ali i za pronalaženje leševa. Naravno, mi bismo uvek želeli da psi spasavaju nekog, pre nego da ih šaljemo da pronalaze posmrtne ostatke u vodi, ali takav je život. Spasilačke ekipe dovode obučene pse na brod i, verovali ili ne, oni su sposobni da, iako su iznad nivoa vode, precizno pokažu gde se leš u vodi nalazi. 

Otkrivanje raka 

Naučno je dokazano da kancerogene ćelije zapravo imaju svoj miris. Ovaj čudni miris najčešće dolazi iz zadaha. Ovo otkriće ljudima i te kako može pomoći u otkrivanju raka u ranoj fazi, jer su neki psi trenirani da čim osete taj miris alarmiraju čoveka da nešto nije u redu s njegovim zdravljem. 

Povišen šećer 

Psi su sposobni da detektuju, koristeći svoje izvaredno čulo njuha, kad nivo šećera u krvi čoveka postane izuzetno nizak. Ovaj pseći talenat naročito može pomoći deci koja boluju od dijabetesa kad roditelji nisu s njima i kad ih niko ne nadzire. Tu je onda pas. 

Psi su druželjubivi zbog HORMONA LJUBAVI koji nose u genima!

Žena šeta psa
Foto: Profimedia

MALA, NOĆNA DOSADA! Evo šta da uradite ukoliko vas vaša mačka BUDI NOĆU!

Namiriši kita 

Neki psi su trenirani da nanjuše kitov izmet pod vodom! Da, dobro ste pročitali. Ovi specijalni psi nalaze se na brodu (slično kao i njihove kolege koje pronalaze leševe u vodi) i zapravo asistiraju naučnicima i biolozima u pronalaženju kitovog izmeta u vodi. Naučnici analaiziraju razne izmete iz morskog sveta iz mnogo razloga, ali zanimljivo je to što kitov izmet ne ostaje dugo na površini mora. Dobra stvar je da psi mogu da nanjuše ono što je naučnicima potrebno s više od dva kilometra udaljenosti.

 

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd