fbpx
Skip to main content
Kornjača sa Galapagosa

Sve su ukradene odjednom! Nestale 123 džinovske kornjače sa Galapagosa!

Foto: Instagram Printsreen/shazwalt20
Kako su izveli ovu krađu?!

Ekvadorske vlasti otvorile su istragu nakon tajanstvene krađe 123 mlade džinovske kornjače u centru za uzgoj na Galapagosu, grupi ostrva svrstanom u prirodnu baštinu čovečanstva.

CRNA VRANA OGROMNOG SRCA: Smilovala se na miša i sa njim podelila ručak (VIDEO)

Nacionalni park Galapagos upozorio je vlasti o "krađi ukupno 123 kornjače vrsta Chelonoidis vicina i Chelonoidis guntheri, objavilo je ministarstvo životne sredine u saopštenju. 

Životinje su uzgojene u zatočeništvu u centru Arnaldo Tupiza na ostrvu Izabela, najvažnijem u tom arhipelagu u Tihom okeanu, hiljadama kilometara udaljenom od obale Ekvadora. 

Nije bezazlena stvar! Dobro se informišite o vašim pravima u slučaju napada psa!

- Sve su kornjače, njih ukupno 123, ukradene odjednom, u utorak prošle nedelje - rekao je zastupnik Galapagosa Vašington Paredes.

- Mesto gde su bile kornjače na ostrvu Izabela nije zaštićeno. Nema sigurnosnih kamera - rekao je on sa žaljenjem, ističući kako nije prvi put da su životinje ukradene u arhipelagu. 

Kućni ljubimci pozitivno utiču na fizičko, mentalno i socijalno zdravlje STARIJIH OSOBA! 

Centar za uzgoj Arnaldo Tupiza ustanovljen je 1993. na površini od dva hektara za reprodukciju džinovskih kornjača Chelonoidis vicina i Chelonoidis guntheri, vrsta kojima preti istrebljenje. 

Kladimo se da ovaj pas bolje igra bilijar od vas! (VIDEO)

U junu ove godine 26 kornjača od tri i pet godina poreklom sa Galapagosa su vraćene iz Perua nakon što su bile predmet međunarodnog krijumčarenja.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd