fbpx
Skip to main content
šminka

Evo kako da se ŠMINKAŠ ukoliko imaš SITNE OČI, mnoge žene prave GREŠKE zbog kojih izgledaju još MANJE

Foto: Profimedia
Izbegni ih!

Ukoliko imate sitne oči, prejaka šminka i prenaglašenost, može napraviti suprotan efekat i oči tada izgledaju još sitnije. Da biste to izbegli primenite sledećih nekoliko saveta. 

Ne zapostavljajte obrve

Održavajte oblik svojih obrva, vodeći računa da bude najpribližniji prirodnom obliku. Danas su u modi deblje, pune obrve što je sjajna vest za sve nas koje imamo sitnije oči. Ukoliko budete održavali obrve na ovaj način, fokus će biti upravo na njima.

Koža oko očiju mora biti hidrirana

Bore, podočnjaci i otoci čine da oči deluju još sitnije, stoga povedite računa o nezi kože na ovom delu lica. Često se umivajte hladnom vodom, a na predeo oko očiju stavljajte ohlađene kesice čaja kako bi se umanjili eventualni otoci. Smanjite unos soli, redovno vežbajte i pijte dovoljno vode.

DIJETA CECE RAŽNATOVIĆ: Pevačica SMRŠALA PET KILOGRAMA uz ovaj plan ishrane, jedna NAMIRNICA je ključna

DIJETA CECE RAŽNATOVIĆ: Pevačica SMRŠALA PET KILOGRAMA uz ovaj plan ishrane, jedna NAMIRNICA je ključna

LEKAR UPOZORAVA: "Jaja NISU ZDRAVA ukoliko se JEDU sa ovim namirnicama, evo KOLIKO smete da POJEDETE"

LEKAR UPOZORAVA: "Jaja NISU ZDRAVA ukoliko se JEDU sa ovim namirnicama, evo KOLIKO smete da POJEDETE"

podočnjaci
podočnjaci
Foto: Profimedia

Eliminišite podočnjake

Koristite korektor kako biste prekrili podočnjake. Na taj način nećete uvećati oči, ali nećete ni usmeriti pažnju na njih.

Neutralne senke za oči su jedino poželjne

Koristite svetlije i neutralne senke za oči, naročito na sredini kapka. Time ćete "približiti" oči i one neće delovati sitno. Zahvaljujući tankoj liniji koju ćete izvući crnim ajlajnerom, trepavice će delovati gušće.

Ne nanosite krejon ispod oka

Na ovaj način dodatno vizuelno smanjujete oko. Na donji kapak nanosite nude senke, jer će tako oko delovati veće i otvorenije. Zaboravite na tamne ajlajnere, krejone i senke na donjem kapku ukoliko imate sitne oči.

Nijansiranje

Na liniju gde se završava gornji kapak nanesite za nijansu tamniju senku. Na taj način otvarate oko. Na ugao očiju nanesite svetlucavu senku. Tako oko deluje budno i mnogo veće!

 

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd