fbpx
Skip to main content
devojke

Drugarica i ti često imate ciklus u ISTO VREME? To nije slučajnost! Evo o čemu se radi...

Foto: Profimedia
Ko bi rekao...

Znate ono kada vi i najbolja prijateljica imate menstruaciju u isto vreme? I onda provedete sate kukajući jedna drugoj kojoj je ovaj mesec gore, koju više boli svaka koščica u telu i koja je pojela više slatkiša. E pa znate šta? Niste jedine.

Često jedete TUNJEVINU iz konzerve?! Evo koliko je to zapravo ZDRAVA navika!

Odavno je dokazano da žene koje provode puno vremena zajedno često imaju i sinhronizovane menstrualne cikluse. Da, da. Apsolutno nije ni najmanje čudno što vaša mama, sestra, prijateljica i koleginica imaju menstruaciju gotovo u identično vreme kada i vi. To je jedino znak da možda provodite previše vremena zajedno i ne, to nije dovoljno dobar razlog da vam šef skrati radno vreme.

DA LI STE NAVUČENI? Ova hrana stvara ZAVISNOST poput DROGE: Glavna prepreka na putu ka MRŠAVLJENJU!

Jedina utešna stvar je činjenica da imate ekipu s kojom se, bez imalo kajanja (barem dok ne stanete na vagu), možete prepustiti uživanju u najvećoj čokoladi koju pronađete na policama obližnje prodavnice.

Ipak, čini se da je napokon otkriven pravi razlog usklađivanja ciklusa. Upozoravamo vas, pomalo je bizaran, ali i ukorenjen u evoluciji.

žena sa slatkišima
Foto: Profimedia

Ideja ženske sinhronizacije prvi put je predstavljena 1971. u časopisu "Nature", a rezultat je istraživanja temeljenog na 135 američkih studentkinja koje su živele u studentskom domu. Tada je primećeno da je sinhronizacija menstrualnih ciklusa češća kod devojaka koje su delile sobu ili bile bliske prijateljice.

Ipak, poslednja istraživanja otišla su korak napred (ili nazag, zavisi kako posmatrate situaciju). Naime, prema "The Sydney Morning Heraldu", ista se situacija događa i u životinjskom carstvu. Istraživanja pokazuju kako su lavice, baš kao i ženke majmuna, takođe sinhronizovane, i to iz jednog potpuno logičnog razloga - izbegavanja monopolizacije dominantnog mužjaka. 

Samo par zalogaja ove NAMIRNICE učiniće ČUDO, regenerisati vaše telo i OJAČATI imunitet!

Tako su ženke u isto vreme seksualno privlačne, ali i delomično zaštićene od "navale" mužjaka. Odnosno, kada su sve ženke u isto vreme posebno privlačne drugim mužjacima, onom dominantnom postaje teško sve ih kontrolisati baš sve vreme i braniti pristup drugim mužjacima.

Jednostavno rečeno, ako je verovati naučnicima, ovo je prirodni način da se vi i vaše prijateljice barem nekoliko dana u mesecu možete udobno zavaliti pred TV, plakati na svaku reklamu (o romantičnim filmovima da i ni govorimo), uživati u slatkišima, izvlačiti se na PMS i, pazite sad, biti zaštićene od onog dosadnog, dominantnog frajera koji vas stalno spopada.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
25 Beograd