Skip to main content
 • Read more iso Hronika

  NAJPOZNATIJI DON SA DORĆOLA: Bio je advokat kriminalcima, svi su ga se plašili! Završio je uzidan u temelj?!

 • Read more Darko Lazić VIP

  UTEGLA SE, STOMAK U PRVOM PLANU! Pogledajte kako Darkova verenica izgleda u PETOM mesecu trudnoće, PUCA

 • Read more KK Crvena zvezda Košarka

  DELIJE BESNE NA TVITERU: Evo šta ih najviše BOLI

 • Read more Džihadisti Region

  Sprečen MASAKR Islamske države u Severnoj Makedoniji: Informacija stigla u poslednji čas, sprovode se mere za ZAŠTITU GRAĐANA!

 • Read more San Društvo

  NE PIŠE VAM SE DOBRO! Sanjali ste mamu ili tatu? Značenje tog sna neće vam se nimalo dopasti

 • Read more Lift Uvrnuto

  MANIJAČE JEDAN Zaglavio se u liftu sa se*si plavušom! Ona počela da se SKIDA, a on je GAZIO (VIDEO)

 • Read more Luna Đogani Zadruga

  SAT VREMENA PRE EMISIJE! U Zadruzi pušteno OVO - NISU TREPTALI! LUNA nije želela da gleda, NEVERICA

Miloš Obilić

NEMAJU SVOJE, PA KRADU NAŠE: Albanci dobili vetar u leđa, pa udarili na srpsku decu!

Foto: Srbija Danas
Albanci sa Kosova nastavljaju da provociraju Srbe tvrdnjom da je Miloš Obilić albanski junak. Ne prezaju da, kradući istoriju - oni, koji čak ni česmu nisu za svoju istoriju sagradili, zadoje decu lažnim informacijama koje plasiraju u udžbenicima, obaveznim za "obrazovanje."

Pre nekoliko dana održana je konferencija “Srbija i Albanija - prema evropskoj budućnosti”, na kojoj je ukazano da se mediji, ali i obrazovanje vrlo često koriste kao moćno oružje u nadogradnji egocentričnih stavova. 

Predstavljajući projekat Centra “Zajedničke istorijske čitanke” koje pružaju više različitih pogleda na isti događaj, direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u jugoističnoj Evropi Zvezdana Kovač je navela da je studentima neophodno da imaju više činjenica, kao i da se ohrabruje njihovo kritičko razmišljanje. 

ZAŠTO JE SRBIJA DALA UKRAJINI 12 POENA: Trenutak u kome je Evrovizija prestala da bude muzičko takmičenje

Gle čuda...

Njeno izlaganje o tome da postoji više verzija jednog događaja, odnosno primer da je u jednoj zemlji Miloš Obilić predstavljen kao junak, a u drugoj kao kukavica, prekinuo je jedan od učesnika konferencije, albanski novinar Ben Andoni, koji je naveo da je on kao student istorije učio da je Miloš Obilić bio Albanac. 

Miloš Obilić
Foto: SD/ilustracija

GDE JE ESKOBAR OMANUO, TAČI JE USPEO: Sve o NARKO PREDSEDNIKU Zmiji, što niste do sada znali!

-Eto i treće verzije, kazala je ona nakon čega su se učesnici slaglasili da je to još jedan primer koji ukazuje da događaje treba sagledati iz više uglova. 

Kovačeva je najavila i da će Centar uskoro završiti rad na udžbeniku o ratovima iz devedesetih uz podršku ministarstava prosvete zemalja regiona.

SLUČAJ "TAKOZVANA DRŽAVA KOSOVO": Tajni narko-projekat od 3 milijarde dolara!

Sramne karikature nisu izbačene

-Trebalo nam je deset godina da se izborimo da to postanu udžbenici i da se koriste, rekla je ona, a kao jednu od prepreka je navela činjenicu da su sve zemlje tražile da se iz udžbenika izbaci karikatura na kojoj je Albanija predstavljena kao lepa žena, Srbija kao zmija, a Crna Gora kao majmun. 

-Nismo hteli da izbacimo, jer radimo sa istoričarima koji imaju kredibilitet, kazala je ona i naglasila da cilj te organizacije nije da promeni nacionalnu istoriju već da se pomogne nastavnicima u školama. 

Miloš ubio Murata

Đaci na Kosovu i Metohiji će najverovatnije već od sledeće školske godine učiti da je srpski junak Miloš Obilić zapravo albanski junak koji je ubijao Turke!

kosovski boj
Foto: SD/ilustracija

Prema njihovim tvrdnjama Miloš Obilić (Mileš Kopilić) je albanski junak koji je ubio Murata i Turke, i taj postulat biće ubačen u udžbenike iz istorije iz kog će učiti deca na Kosovu i Metohiji!

Grade svoju istoriju kradući od Srba i Turaka

Najnovija provokacija Albanaca odjeknula je kao grom i izazvala buru negativnih komentara.

-Pa oni moraju da uzmu tuđe, kad svoje nemaju, ali koliko god da nam uzmu, nama će ostati još. To je tako jadna zemlja, koja svoj svet gradi u zatvorenom vilajetu, i što bi se bilo ko potresao zbog tako banalnih izjava, koje plasiraju sami sebi, prokomentarisao je istoričar Predrag Marković za SrbijuDanas.com.

kosovski boj
Foto: SD/ilustracija

Albanka verzija Obilića

Kopilićeva popularnost među Albancima prvi put je prema knjizi “Kosovska bitka u albanskom epu” pomenuta u zapisima Veselina Čajkanovića vezanim za vreme Balkanskih ratova (1912-1913). Kao srpski vojnik Čajkanović je u Elbasanu čuo da neki meštani tvrde da su direktni potomci tog srednjovekovnog ratnika.

Po tim izvorima, Kopilić je rođen u okolini Ohrida, i bio je sin pravoslavnog sveštenika iz porodice Blošmi. Kasnije se preselio u Drenicu i postao je “kapetan” Vuka Brankovića. Srpski kralj Aleksandar je navodno poslao pismo Hajdar-begu Blošmiju s pozivom da dođe u Beograd i primi počast u ime “kosovskog junaka”.

Poziv je odlučno i učtivo odbijen. Ova verzija priče o Kopiliću pojavila se u kosovskim novinama “Bujku” 1995. godine na vrhuncu tenzija između albanskog stanovništva i srpske države.

Ovako sramnom izjavom Albanci sa Kosova nastavljaju da provociraju Srbe i tvrdnjom da je Miloš Obilić albanski junak, prisvajaju srpsku kulturu, crkve i junake.

-To je redak slučaj da oni nisu napravili, ni kamen, čak ni česmu nisu napravili za svoju istoriju. Njihovo je sve ili srpsko ili tursko, nastavlja Marković.

Svedoci smo da ovih dana iz „petnih žila“, povlačeći sve moguće veze nastoje da takozvana država Kosovo uđe u UNESKO i da prisvoje srpske crkve i manastire, obrazlažući da će ih oni bolje čuvati.

Sramna izjava kosovskih vlasti

Zamenik takozvanog kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Selimi izneo je danas sramnu izjavu da članstvo takozvane države Kosova u Unesko neće promeniti prirodu nasleđa Srpske pravoslavne crkve, već će ono biti bolje zaštićeno!

-To je teška bitka i neće biti lako. Ali uz pomoć svih naših međunarodnih partnera i drugih zemalja nastavićemo drugu, a zatim i treću fazu lobiranja kako bismo osigurali glasove, poručio je Selimi.

Analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je glavni razlog zašto Kosovo ne treba da uđe u UNESKO taj što Kosovo nije država, kao ni članica Ujedinjenih nacija, što je osnova za članstvo.   

-Drugi, sadržinski razlog je taj da baština sa kojom lažna država Kosovo pokušava da uđe u UNESKO je "srpska nacionalna i religijska baština" i to baština koju kosovski Albanci često ugrožavaju, uništavaju i napadaju, rekao je Vukadinović za SrbijaDanas.com, naglašavajući da bi to bio potpuni apsurd ukoliko bi se dogodilo.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 10 Pogledaj sve komentare
Дража 's picture

Дража

Још мало ће и Немањићи бити шиптарски, а иначе тада је Шиптарска земља постојала.

18 | 3
Nik Dedi's picture

Nik Dedi

Propali cetnice .. MELES KOPILIC je bio ALBANAC ORTODOKSNE VERE .... ima nas i danas .. mali deo koji Turci NISU USPELI PREOBRATITI u ISLAM !!!

5 | 34
zoran's picture

zoran

A Lazar, Njegoš, Karađorđe, Obrenović,Tesla itd... i oni su bili albanci pretpostavljam? Jadan je narod koji nema svoju istoriju, nego probira po tuđoj da prisvoji neku istorisku ličnost, da bi imali šta u škili da uče decu!

15 | 0
Bogoslov Svetlana Šćekić 's picture

Bogoslov Svetlana Šćekić

U deveti vijek su iz Egipta došli sćiptari,to su samo znali kazati, kod arapa živjeli,ne znali govor ni da rade i arapima dosade pa ih na Siciliju galijama prebace,a prije tog su grupa sćiptara zapalila Staru Srbiju Rabiju,svi srbi i sve živo izgori i sćiptari se vrate u Srbiju Rabiju na brda i krađu karavana, stoku sela Kosova i Metohije i nastane se u izgorelu lijepu Srbiju Rabiju,koju smo i Arbanija zvali i oni je nazovu Albanija,malo je što su nam oteli Srbiju Rabiju,sve srbe u njoj zapalili i crkve i još da nam otmu Srce Srbije Kosovo i Metohiju e to im Bog Otac dopustiti neće, ako da Bog sreće svi srbi svog svijeta,sva Srbija u boj kreće,ima srba najviše na svijetu,jesmo rasejani ali smo složni,čak su i Severna Koreja Srbi,bar im niko iza ledja nije i oni će ako treba doći, srbi su,Kavzahstan,Gruzija srpska Djurdjina,Južna Koreja srbi, kinezi su srbi,japanci su srbi,grci su srbi, makedonci su srbi,Aleksandar Karanović,dinastija Karanović iz Rača ili Rasa,je srpski princ i makedonski i postao grčki kralj Veliki Aleksandar kralj grčki u Bijeloj Aleksandriji kad je umirao rekao je:Zovite mi sve srbe od Jadranskog mora,Crnog mora,do Crvenog mora,nek mi dodju svi srpski narodi!kakva je savršena srpska bratska ljubav,da vidi sve srbe, kolika je to Božanska ljubav u Srbinu koji su uvijek u slozi bili!

20 | 2
toni zivkovic's picture

toni zivkovic

Draga Svetlana, kakve veze mi imamo sa japancima,korejancima i ostalima? Nikad nisam video da neko ovako cudno pise ...Cinjenica je da je Srpski narod nadrljao...i da mi nemamo sanse da se izborimo sa Englegima i Amerikancima...

8 | 5
Đorđe Hadžikenzović's picture

Đorđe Hadžikenzović

Svaka čast bajka!!!!

0 | 0
Bogoslov Svetlana Šćekić 's picture

Bogoslov Svetlana Šćekić

Srpski vodja je Div Nino Beli Nebrod iz Rača nas poveo u Egipat prvo svijetlo oružje on je napravio.Prorok Mojsije je Srbin i on je preko Crvenog mora,koje je razdvojio izveo Srbe i Jevreje u Misir,mnogobrojni smo bili,neki su krenuli kopnom,neki se na putu zaustavljali,afriknci su Srbi,neki su prešli Crno More i nastanili se,a neke Srbe je preko Sredozomnog mora preveo Serbo Mahradoni i izgradili Veneciju i sve osim Rima! Ostave sve i vrate se u Sremsku Mitrovicu,maticu a Kosavska Mitrovica je isto srpska kolevka! To što albanci Miloša Obilića na zastavi drže,on je Srpski junak i obećao je dokaz vernosti Caru Lazaru da će ubit Murata i ubio ga rekavši:Ja se klanjam samo Gospodu Isusu Hristu Sinu Božjem! Skenderbeg je Balšić Stracimirović brat rodjeni Djurdj treći Stracimirovović,gospodar Zete a zet svetog Cara lazara,pašenog Vuka Brankovića a majka mu kći Kralja Vukašina a Kralj Marko mu ujak!Treba istoriju dobro znati a Srbi su prvi narod;Atlantida je bila Srpska;prva Hristova Crkva je u Sremskoj Mitrovici,apostol Jakov je sagradio 34g tada smo Država Srbija bili,apostoli su govorili srpski i svu Državu Srbiju krstili 42 g,apostol Andrej je za Kijev otišao.

13 | 3
Kraljevina Srbija's picture

Kraljevina Srbija

Milos je srpski junak samo da se zna

12 | 3
J's picture

J

Siptari nisu normalni,bolesno.

16 | 4
Sasa's picture

Sasa

Albanci su inace poznati po junastvu i bogatoj istoriji

8 | 5

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd