Utorak 19. mar 2024.
Drug nije meta

Brat pokušao da zaštiti mlađu sestru, vršnjaci mu metalnom šipkom RAZBILI GLAVU: Stravično nasilje kod Leskovca

Foto: Profimedia/ilustracija
Najpre su napadnutom dečaku poprskali suzavac u lice

Trojica maloletnih dečaka, predvođeni jednim šesnaestogodišnjakom, napali su suzavcem i metalnom palicom sinoć grupicu dece u naselju Suva reka u Leskovcu i naneli dečaku starom 15 godina povrede u predelu glave. Sa slučajem su upoznati policija, javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

Jezivi napad maloletnika desio se oko 23 časa, kada su trojica dečaka prišli grupici druge dece okupljene ispred zgrade u ovom naselju i najstarijem dečaku iz grupe najpre poprskali suzavac u lice, a onda ga udarali metalnom šipkom po glavi i šutirali, naočigled njegove trinaestogodišnje sestre.

- Ona je vrištala i pozivala u pomoć dok su joj ova deca mučki prebijala brata, a ostala deca su se razbežala - kažu očevici.

dnm
dnm
Foto: Profimedia/ilustracija

U leskovačkoj policiji su rekli da su po prijavi reagovali u 23:15 i o svemu obavestili javnog tužioca.

- U ovom napadu je jedno dete zadobilo povrede glave, ali zbog zaštite podataka o maloletnim licima ništa više ne mogu da kažem - rekao je Boban Zdravković iz PU Leskovac, za portal "Jugmedija".

"Mama, neću u školu, bojim se noža..." Vršnjaku u Sremskim Karlovcima zapretili - IZBOŠĆEMO TE U SREDU

Pretučeni petnaestogodišnjak je od ove grupice pokušao da zaštiti svoju trinaestogodišnju sestru.

U Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac je povređenom dečaku ukazana pomoć, a njegova sestra je bila upućena na pregled kod dežurnog psihijatra zbog preživljenih trauma tokom ovog jezivog napada.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd