fbpx
Skip to main content
Jegrička

Prava prirodna oaza u srcu Vojvodine: Lepota koje se čuva i neguje za buduće generacije (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Eko balans
Raj na zemlji ipak postoji

Rečica Jegrička, prava prirodna oaza, utočište je mnogih zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i nalazi se južno od Bačke lesne terase, izmedju Velikog  bačkog kanala i reke Dunav.

Od dana guslara do festivala poezije: Evo zbog čega ne bi trebalo da propustite festivale u Vrbasu (FOTO/ VIDEO)

Vrsta koja izumire: Rezervat u Čoki čuva poslednjih 30 jedinki (FOTO)

Pejzaži prirode i info-centar privlače sve veći broj posetilaca i turista, željnih prirodnog okruženja, rekreacije, mira i tišine na obali reke. Ovde se može uživati u šetnjama stazama zdravlja i posmatranju ptica, voziti se drvenim čamcima. Turistička organizacija opštine Vrbas posvećeno i sa mnogo ljubavi brine o zaštiti ove prirodne lepote čuvajući ga za buduće generacije.

Jegrička kroz opštinu Vrbas protiče kroz dva naseljena mesta Zmajevo i Ravno Selo. Obala je bogata močvarnom vegetacijom, gustim tršćacima i uskolisnim rogozom. Bogastvo flore čini 76 vodenih i močvarnih biljaka. Posebnu lepotu daju plivajuće zajednice belog lokvanja i vodenog oraška.

OD ŠKEMBIJADE DO NOĆI VINA: Ovo je priča o festivalima u Žablju

Na Jegrički je do sada registrovano 198 vrsta ptica od kojih se izdvajaju: čigre, čaplje, bukavac,sivi barski petlic i dr. Od velikog je značaja i prisustvo vidri. U Jegrički je prisutno 20 vrsta ribe među kojima su: štuka, som, smuđ,šaran, linjak, mnogo bele ribe… Jegrička predstavlja izuzetno atraktivno mesto za organizovanje programa edukacije, rekreacije i razvoj eko-turizma.

Sudar svih religija sveta u srcu Vojvodine: Ovo je versko bogatstvo Vrbasa (FOTO)

Mesto idealno za odmor od gradske gužve i vreve, od užurbanog načina života. Prostor Info-centra koristi se za razne aktivnosti; pre svega za naučno-istraživački rad, prezentacije prirodnog dobra, edukacije, a ovde se održavaju i kulturne i sportske manifestacije, druženja, promocije, a programi za decu podrazumevaju sprovođenje jednodnevnih ekskurzija i edukativnih radionica u prirodi. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd