fbpx
Skip to main content
oči žene

OČI SU OGLEDALO VITALNOSTI: Evo šta sve treba da znate o svom ZDRAVSTVENOM stanju!

Foto: Profimedia
Plavoki imaju dar.

Boja očiju govori o karakteru, ali može dosta reći i o zdravstvenom stanju osobe i odlikama tela u smislu otpornosti na bolove i druge spoljašnje uticaje.

OVO PONESITE NA PLAŽU: Sok koji je ne samo UKUSAN, nego ćete uz pomoć njega POCRNETI kao nikada!

Oči
Foto: Profimedia

NE ZAVARAVAJTE SE: Stevija takođe podstiče želju za slatkišima, a tek kada čujete OVO!

Smeđe oči

Sve što su oči tamnije, snažnija je prirodna zaštita od UV zračenja. Naravno, to ne znači da ne morate nositi sunčane naočare. U poređenju sa osobama sa plavim i zelenim očima, kod vas je manji rizik da obolite od tumora kože. 

Doduše, smeđooke osobe su manje tolerantne na bol od plavookih i zelenookih. Istraživanja sprovedena na "American Academy of Ophtalmology" pokazala su da su žene smeđih očiju za vreme porođaja osetile veću bol. I paranoja je učestalija pojava kod osoba sa smeđim očima.

Imaju MILIONE i sve što žele, ali malo ko zna da se godinama bore sa NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU

muškarac se drži za glavu
Foto: Profimedia

SVIDEĆE SE VAŠOJ VAGINI: Kada budete čuli OVO bacićete pidžamu, a DOLE će se desiti nešto ČUDESNO!

Zelene oči

Prema rezultatima istraživanja, osobe sa zelenim očima tolerantnije na bol nego one sa smeđim – i ređe pate od paranoje i depresije. Što je svetlija bolja očiju, manja je prirodna UV zaštita. Dakle, ne preporučuje se da ideš na sunce bez sunčanih naočara. 

Plave oči

Osobe sa plavim očima imaju najveću toleranciju na bol te najmanju zaštitu od UV zračenja. Osim toga, osobe sa plavim očima sklonije su alkoholizmu – to pokazuju najnovija istraživanja, ali naučnici ne mogu još uvek da otkriju zašto… 

KOŽA ĆE OVO UPAMTITI: Stvari koje NE smete raditi ako želite da OČUVATE svoju KOŽU!

oči
Foto: Profimedia

OVO MORATE URADITI: Dve stvari koje će vam pomoći da PRIPREMITE telo za MORE!

Crvenkaste očne jabučice 

Ovo nije neuobičajena pojava. Zapravo, svako ih je barem jednom imao, a uzrok mogu biti popucali kapilari, previše vremena provedenog ispred monitora ili alergija. Međutim, trajno crvenkaste oči mogu biti znak alkoholizma, a kod starijih osoba i depresije.  

Žućkaste očne jabučice

Alkoholičari često imaju žućkaste jabučice – što ukazuje da jetra ne može preraditi dovoljno unesenog otrova. Žućkasto obojene očne jabučice tako mogu ukazivati i na neku drugu bolest jetre. 

 

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd