Skip to main content
stjuardese

NEVEROVATNA SNALAŽLJIVOST, ko bi se toga setio: Srpske stjuardese USPELE da BEZ ZUBA dobiju posao?!

Foto: Profimedia/ilustracija
Kako im je uspelo?

Devojke iz Srbije podelile su svoja iskustva i strahovanja zbog kojih bi sav trud do posla stjuardese mogao da im propadne, a deluje tako bezazleno - poseta zubaru.

Ovo zanimanje mnogima je ispunjenje sna. Pasoši toliko teški od mastila pečata najrazličitiih kutaka planete većini su nedostižni zbog radnog vremena ili su nepriuštivi. Ali ne i njima, zbog čega je ljubiteljkama putovanja ovo zanimanje sve privlačnije. Prosto, obilazak najlepših gradova sveta vam je u opisu posla. Međutim, u svemu postoji "kvaka".

Da polete u uniformi moraju da se "poklope sve zvezde"One moraju da budu pametne, ljubazne, poliglote, dobri plivači, dovoljno visoke i lepe, savršenog zdravlja, bez tetovaža... U toliko kriterijuma - i one su samo ljudi, pa mogu da im se dogode različiti pehovi.

Srbi MASOVNO odlaze u Slovačku: Zarade na plantažama voća 1000 EVRA, ali ipak OPREZ!

Stjuardesa
Stjuardesa
Foto: Profimedia/ilustracija

Fali zub, sedmica, petica, ali savetovale su jedne drugoj kako da im ostane osmeh na licu.

- Pozdrav svima! U aprilu sam prošla FI i sad čekam imejl za lekarski pregled. Međutim, pre možda tri nedelje sam izvadila zub, sedmicu konkretno, i zubar mi ne preporučuje da radim veštački zub jer je malo komplikovanija procedura, pa me zanima da li neko zna hoće li mi to predstavljati problem, ukoliko me pozovu? Uopšte se ne vidi da nemam taj zub, ni kad se nasmejem, ali opet ne bih da odem tamo, pa da me zbog toga vrate - iznela je svoj problem zabrinuta kandidatkinja u grupi na Fejsbuku.

Na njenu sreću, od odgovora joj je pao kamen sa srca. Kao kada vam je rusvaj u stanu, a stvari sa kreveta pogurate u orman, u koji niko neće da zaviri, takav je i u ovom slučaju bio savet.

- Ako se ne vidi... nije problem. Niko ti neće otvarati usta - odgovorila joj je jedna od već zaposlenih.

stjuardesa
stjuardesa
Foto: Profimedia/ilustracija

Detaljni pregledi, međutim zabrinuli su kandidatkinju. Poznato je da, poslodavci mogu biti toliko rigorozni, da vam ne daju posao ako imate tetovažu koju možda niko u životu neće videti.

Češkoj HITNO potrebni radnici: Prosečna zarada 1.200 evra, a zbog jedne stvari poslodavci nude VEĆE PLATE

- Ma, samo pregled vida i sluha. Skineš se u donji veš da vide da li imaš ožiljke i tetovaže. Koliko se sećam i razgovor sa psiholog. Ništa više, sve površno - dobila je novi odgovr i ključni savet: - Ne prijaviš i ne pominješ zub.

A baš sa istim problemom imao je "prođu" i jedan stjuard.

- Ja sam prošao i FI, a nisu primetili da nemam peticu gore desno. Uskoro ću valjda da ga ugradim, ne birnem se mnogo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
8 Beograd